dilluns, 1 d’octubre del 2012

El #25N votem independència


El proper diumenge 25 de novembre el President de la Generalitat de Catalunya ha convocat eleccions anticipades al Parlament de Catalunya. El President Mas ha convocat les eleccions després que el seu projecte de legislatura hagi fracassat davant del mur infranquejable del govern de l’estat Espanyol. El pacte fiscal de CiU, transformat per ERC en tenir la clau i la caixa dels impostos a Catalunya,  no ha prosperat.

En aquestes properes eleccions els catalans i catalanes no decidirem si volem la independència o no, sinó que haurem de decidir COM volem avançar cap a la independència: per la via lenta, escorada cap a la dreta (amb uns serveis més assistencials i una economia més lliberal) o per la via ràpida i decidida, escorada cap a l’esquerra (amb un estat del benestar que garanteixi la igualtat i amb un sistema econòmic basat en la sostenibilitat i la justícia social).

ERC va proposar unir les dues vies en una mateixa candidatura per tal de convertir aquestes eleccions en un plebiscit independentista, i formar un govern d’unitat nacional per fer junts la transició cap a la independència, però CiU i ICV no va acceptar el repte.

En aquest context, hi ha un bloc que es nega a donar la veu al poble per poder decidir lliurement el seu futur, format per PP i PSC, que no accepten el referèndum que vol plantejar el Parlament de Catalunya, i a part trobem a ICV, que no ha estat capaç de definir què vol ser de gran. Les enquestes, malgrat l’enfonsament que pronostiquen al PSC, no apunten a que ICV repunti.

Així doncs la partida estarà entre la via conservadora de CiU o la via progressista d’ERC. ERC ha de ser capaç, doncs, d’aglutinar tots els independentistes progressistes i socialdemòcrates, d’esquerres, per esdevenir la segona força del país. I les enquestes que s’han publicat darrerament apunten a aquesta possibilitat, si els partits independentistes són capaços d’anar junts. ERC, Reagrupament, Democràcia Catalana, Solidaritat i CUP han de fer un esforç per treballar plegats. Malauradament ja hi ha qui es despenja; les CUP decidiran si es presenten a les eleccions un cop acabat el termini de presentar coalicions. Presentar-se per separat contribueix a atomitzar el vot independentista, a empetitir la representació sobiranista d’esquerres al Parlament.

Aquestes eleccions suposaran canvis de fons a l’arc parlamentari, i un fer camí sense retorn cap a la llibertat nacional.

Visca Catalunya!

1 comentari: