dilluns, 12 de novembre del 2012

El #25N Duran (CiU) o Catalunya SÍ (ERC)?


El 25 de novembre els catalans i catalanes tenim l’oportunitat de decidir quin parlament ens durà al referèndum per la independència de Catalunya. Ningú posa en dubte que després del 25N hi haurà majoria absolutíssima de diputats i diputades a favor de celebrar el referèndum (totes les enquestes apunten que CiU+ERC+ICV sumaran més del 66% de diputats). Així doncs, el dubte que cal resoldre el diumenge 25 serà la distribució dels pesos d’aquests 3 partits.

El 25 de novembre cal decidir si CiU tindrà majoria absoluta i qui serà el 2n partit del parlament, si ERC-Catalunya SÍ, el PSC o el PP. És en aquest punt que voldria fer algunes reflexions o aportar algunes preguntes de les que no en tinc la resposta:

Quan es convoqui el referèndum per la independència, quin vot promourà Unió, el soci de Convergència? El Secretari General de CiU, Duran i Lleida, continuarà defensant el NO a la independència? Declaracions dels darrers dies de Duran i Lleida:

  • «Jo no sóc independentista. A Catalunya no hi ha un sentiment majoritari d'independència. La independència ni interessa ni convé a Catalunya»
  • «L'exercici del famós dret a l'autodeterminació no és equivalent a independència. Jo puc exercir el dret a l'autodeterminació i apostar per una fórmula per continuar en el context d'Espanya».
  • «Cap Govern europeu reconeixeria una declaració d'independència de Catalunya respecte d'Espanya»
  • «Mas ha de negociar amb Rajoy un estatus especial per a Catalunya i no pretendre la independència»
  • «Una part de Catalunya no era a la manifestació i no tots els que hi van participar pensen el mateix»

El que tinc clar és que  Catalunya SÍ, els socis d’ERC demanaran el vot pel SÍ a la independència (http://catalunyasi.wordpress.com/suports-eleccions-2012): els músics Lluís Llach, Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Joan Reig i Pep Poblet, els actors Txe Arana, Joan Lluís Bozzo, Joan Masferrer i Carles Canut, el periodista Salvador Alsius, Joan Manuel Tresserras, el Pare Manel, Moisès Broggi, l'escriptor i diputat a Madrid Alfred Bosch... i fins a 137 persones de diferents àmbits faran campanya pel SÍ.

Quin nou país volem construir entre tots? Un país amb unes polítiques socials, sanitàries i educatives modernes, valentes, decidides, i una clara aposta per l’emprenedoria, el coneixement i el talent, o un país ancorat a les polítiques de dretes, poruc, sota les ordres del capital?

Quin parlament volem que tingui el nostre país? Un parlament amb una majoria absoluta de CiU, i l’Alícia Sánchez Camacho de cap de l’oposició,  amb el seu discurs unionista de la por i el descrèdit? O bé un parlament plural, amb l’Oriol Junqueras de cap de l’oposició, una oposició responsable que no defallirà marcant el camí cap a la independència?

Proposar un estat propi per Catalunya, com diu CiU, és millorar el finançament i demanar més competències a Madrid com diu Duran o és la independència com diuen alguns dirigents de Convergència off the record?

Jo, el 25 de novembre votaré ERC-Catalunya SÍ, perquè vull votar independència

2 comentaris:

  1. Jo encara estic dubtant si votar CiU o ERC. Per una banda votaria CiU per concentrar el vot, però la veritat és que el "Cerillo" no em fa gaire gràcia. Per una altra banda votaria ERC, però em fa por que em tornin a decebre... I així porto des de fa gairebé un mes: pel matí disposada a votar un, i per la nit l'altre... Quin dilema!

    ResponElimina
  2. ERC no tornarà a decebre. ERC serà per primera vegada en els darrers 35 anys, la primera força de les esquerres a Catalunya, i en Junqueras serà el Cap de l'Oposició.
    Sabrem complir amb el compromís que hem adquirit amb el poble de Catalunya.

    ResponElimina