dilluns, 25 de juny del 2012

#ProuEspoliLingüístic


El govern de les Illes Balears de José Ramón Bauzá fa uns mesos va iniciar la seva batalla lingüística contra el català, focalitzada en la segregació d’alumnes segons la llengua en què els seus pares volen que estudiïn, en prescindir de la llengua catalana a l’administració i en la castellanització dels topònims i dels mitjans de comunicació propis.

Aquesta és una batalla que fa anys que dura al País Valencià (on la normalització lingüística és una quimera) i que els darrers dies a saltat a Aragó, on es nega a la realitat catalana del 90% de la població de la Franja, anomenant el català «lengua aragonesa de la parte oriental» 

He trobat a faltar orgull de cultura i orgull de país
als actuals dirigents de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona. He trobat a faltar un President Mas o un Alcalde Trias defensant la unitat lingüística i cultural dels Països Catalans davant l’amputació lingüística i la confusió terminològica en la que ens està submergint el PP Valencià, Balear i Aragonès.

Potser ha arribat el moment de plantar cara davant d’aquesta farsa, i declarar el Català, el Valencià, el Mallorquí, el Menorquí, la Eivissenc, el Formenterenc, l’Aragonès propi de l’àrea oriental i el sumsumcorda idiomes oficials a Catalunya. Potser ha arribat el moment d’acabar amb aquesta guerra anticatalana mancada de rigor científic i carregada d’ideologia totalitària que, amb el PP al capdavant, pretén negar la realitat catalana dels Països Catalans. 

Més enllà de l'espoli fiscal (289.274M€ els darrers 25 anys) i l'espoli social (l'estat espanyol lidera l'índex de misèria del 2010, ofega les finances catalanes i aplica retallades en educació i serveis sociosanitaris), també hem d'aguantar un espoli lingüístic?

Els independentistes de l’Ajuntament de Barcelona estem treballant per a que això no sigui així. I tu?

Ni espoli fiscal, ni espoli social, ni espoli lingüístic. Independència JA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada