diumenge, 15 d’abril del 2012

Espanya ens fa fora


Rajoy ha presentat el projecte de pressupostos generals de l’estat pel 2012, uns pressupostos que minimitzen i ofeguen intencionadament Barcelonapretenen anular la capitalitat de Barcelona per fer de Madrid la capital de Catalunya.


Ha quedat clar que el PP a Barcelona i a Catalunya no serveix per res. Els regidors i diputats del PP no tenen ni Barcelona ni Catalunya al cap, no defensen els interessos dels catalans ni dels barcelonins; tan sols pensen en el que és millor pel govern central, malgrat impliqui un tracte injust i insultant per a tots els catalans (els que els van votar i els que no, que són la majoria). Els pressupostos pactats entre CiU i PP tant a la Generalitat de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona són paper mullat ja que van comptar amb uns ingressos que el PP de Madrid no pensa aportar.

L’estat espanyol el 2012 aportarà a Barcelona un 30% menys pel transport metropolità (93,2M€), un 84% menys pel servei de rodalies (8M€), un 62% menys en concepte de capital cultural (3,6M€), un 25% menys als consorcis i fundacions culturals catalans en els que participa (14,4M€). L’estratègia per escanyar econòmicament Barcelona, una de les úniques ciutats amb els comptes sanejats, que han fet els deures, passa també per reclamar a Barcelona 398M€ dels fons de compensació del 2008 i 2009.

Algú pot entendre com és possible que el pressupost de la casa reial (8,2M€, un 2% menys que el 2011) sigui superior a les inversions estatals al servei de rodalies? Algú pot entendre que la Fundación Teatro Real (13,2M€) rebi de l’estat pràcticament el mateix que totes les fundacions i consorcis catalans? Algú pot explicar com és possible que l’aportació estatal a tot el transport públic metropolità barceloní sigui la mateixa que la suma del que aporta al Museu del Prado (44,7M€, un 2% més que el 2011) i al Reina Sofía (42,3M€)? Per mi la resposta és clara: Espanya ens està fent fora.



2 comentaris:

  1. Està clar que aquesta relació no funciona i el que és més preocupant és que sembla que anem a pitjor. Intueixo Eduard que la culpa del que comentes al teu article és principalment dels polítics catalans que no han estat capaços de canviar aquesta relació amb Espanya. I sobretot em temo que barrejar la bandera i la llengua amb la pela no ajuda... Enhorabona pel blog!

    ResponElimina
  2. https://www.youtube.com/watch?v=76l_braXzhk&feature=youtu.be

    ResponElimina