dimarts, 6 de novembre del 2012

Fem un #noupaís

Els independentistes treballem per dotar Barcelona de més poder de decisió, per obtenir tot el pes polític, econòmic i social que té qualsevol capital, i poder exercir el lideratge del país, de la mediterrània i ser un de les principals ciutats d’Europa. 

Els independentistes treballem pel reconeixement internacional de Barcelona i Catalunya, tant en matèria d’excel·lència com per la nostra llengua i cultura. Treballem per construir una ciutat republicana que defensi l’estat del Benestar i les seves prestacions socials. Una Barcelona segura, amb una educació i una sanitat públiques de qualitat.

Barcelona ha de liderar el procés d’emancipació nacional, el camí cap a la independència de Catalunya, i per fer-ho, també cal que es doti de les estructures de capital d’estat que requerirà en un futur proper: una Agència Tributària Catalana, una Zona Financera que compti amb headquarters de les principals empreses del món, una Casa de la Moneda, una xarxa d’antenes de negoci per tot el món que estimuli la internacionalització de la nostra economia i les nostres empreses, les seus de les Ambaixades a la nostra ciutat, dels organismes internacionals (ONU, OTAN, OCDE, OMS, Interpol,...), dels nous ministeris,... En definitiva, caldrà desenvolupar un pla de transformació urbanística de la ciutat i del país que doti Barcelona i Catalunya d’aquelles estructures i infraestructures que són pròpies dels estats.

Barcelona és un pol d’infraestructures i logística. Cal que el Port, l’aeroport, els trens i Zona Franca es governin des d’aquí, amb visió de país, ja que conformen una oportunitat per esdevenir el primer port de la mediterrània, un punt de comerç i intercanvis de mercaderies amb els països emergents, punt de sortida dels productes propis arreu del món. Les nostres infraestructures són una oportunitat per a la sortida de la crisi i per crear llocs de treball.

Barcelona ha de ser una autèntica Smart City, el motor de la recuperació de Catalunya, i ho ha de fer desenvolupant-se com a pol de nova indústria i de serveis per a les empreses catalanes. Ens cal una Barcelona que facilita les coses a les empreses de Catalunya, que potencia la comunicació, la projecció i la innovació a l’economia productiva de Catalunya, que és plataforma de desenvolupament del país. Per sortir de la crisi econòmica, Barcelona ha de ser la primera, tornant al creixement, reduint l’atur, creant ocupació i liderant la recuperació de Catalunya.

Barcelona ha de ser la capital republicana de la igualtat. Una capital que pren la persona com a mesura de totes les coses, que s’ocupa de l’escola catalana, de millorar-ne l’excel·lència i els resultats, d’oferir les mateixes oportunitats a tots els seus infants. Una capital que vol compartir una ètica comuna i un respecte absolut pels drets inalienables de totes les persones: persones grans, infants, dones, joves... Una capital que es basa en els valors: el valor de la solidaritat, el valor del treball, el valor de la honestedat, el valor de la cooperació.

Els independentistes creiem en la participació activa de la ciutadania i en una nova cultura democràtica, que cerqui el diàleg necessari i permanent. Volem una ciutat republicana amb una ciutadania poliglota, però amb la llengua catalana com a element d’integració per convertir-la en la llengua comuna, en la llengua de l’espai compartit, on no es parli de les problemàtiques de la gent autòctona i de la gent immigrada, sinó que es prengui consciència que els problemes són de tota la gent en la seva globalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada