divendres, 23 de novembre del 2012

El #25N votaré independència, votaré Junqueras #JoERC

El diumenge votaré ERC - Catalunya Sí. No estic desvetllant cap secret, el meu posicionament polític és públic, i no me n’amago. Vull, però, exposar els motius (més enllà de l’afiliació política) que em duran a dipositar la butlleta d’ERC – Catalunya SÍ a l’urna. 

Hem iniciat un procés històric com a nació, el camí cap a la independència. Aquest camí defensat per ERC de fa molts anys, i al que el President Mas s’ha sumat, serà un camí ple de dificultats, majoritàriament creades i interposades des de l’estat espanyol. No hi haurà imatge més sòlida internacionalment per fer front a les dificultats i envestides unionistes espanyoles que el President de la Generalitat i el Cap de l’oposició avançant junts cap a la independència. 

L’Oriol Junqueras és, al meu entendre, el candidat més ben preparat i format per liderar el país. És un historiador jove, acabat d’aterrar a la política activa. Fa tan sols un any i mig que milita a un partit polític (ERC). La combinació d’aire fresc, renovació, i formació és una fortalesa del Junqueras

ERC és l’únic partit polític que defensa sense embuts que no hi pot haver alliberament nacional sense justícia social, i que sense justícia social no podem avançar cap a l’emancipació nacional. Les polítiques conservadores i de retallades que hem viscut els dos últims anys no són la solució a la crisi que estem patint. La solució passa per reduir a 0 l’espoli fiscal, assolint la independència. I mentre, cal canviar la política d’impostos de la Generalitat, fent suportar un pes major a qui més té, i alleugerint la càrrega que suporten els emprenedors, les classes mitjanes i les classes populars. 

Els suports que està rebent ERC des de Catalunya SÍ també son prou significatius per mi. Persones que venen del món de la cultura, de l’esport, de la universitat, dels sindicats (Dolors Bassa, UGT; Isabel Pallarès, Intersindical), exmilitants socialistes (Joan Blanch, exalcalde de Badalona; Andreu Martínez, exregidor del Prat de Llobregat; Jaume Joan Carreras, exalcalde de Vimbodí;...), de Ciutadans pel Canvi, d’Òmnium Cultural.... Lluís Llach, Toni Albà, Roger Mas, Sebastià Alzamora, Gemma Calvet, Eva Piquer, Josep M Terricabras, Salvador Alsius, Joan Reig, Pep Sala, Quim Masferrer, Quim Vila, Agustí Alcoberro, Àlex Gorina, Armand de Fluvià, , Carles Canut, Enric Marin, Francesc Bellmunt, Ferran Requejo, Gabriel Fernández, Gerard Quintana, Jaume Llaverola, Joan Lluís Bozzo, Pare Manel, Moisès Broggi, Màrius Serra, Lluís Gavaldà, Jordi Porta,... 

ERC ha de ser forta, perquè serem lleials a la voluntat del poble, treballarem per tal de superar totes les dificultats i entrebancs que ens posaran per assolir la independència, i ho farem sobre la base de la justícia social, de la igualtat, la solidaritat i la llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada