dijous, 13 de setembre del 2012

No perdi el temps, President Mas

MAJORIA SOCIAL. Després de l'#11s2012 ningú pot posar en dubte que hi ha una majoria social amb les idees clares, que vol, desitja i anhela una Catalunya lliure dins de la Unió Europea. Tant l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han fet una tasca esplèndida, sòlida, imprescindible, i tot el poble de Catalunya i els seus representants polítics els hem de felicitar, agrair i encoratjar a continuar-la fent. 

MAJORIA PARLAMENTÀRIA. Si escoltem les declaracions d'alguns representants de partits polítics, hem d'entendre que hi ha una majoria parlamentària disposada a treballar per la independència (encara que alguns usin mil eufemismes per obviar la paraula, com jugant al TABÚ). Actualment al Parlament trobem CiU, ERC, ICV, SI i el diputat Laporta que d'una manera o altra han expressat el seu suport al Dret a Decidir (86 diputats i diputades, el 65%, front els altres 49). 


RECONEIXEMENT INTERNACIONAL. Els mitjans de comunicació de tot el món s'han fet ressò de la històrica manifestació que es va celebrar a Barcelona per la Diada, i la gran majoria han entès (amb algunes excepcions notòries de mitjans espanyols) el missatge unànime que els catalans i catalanes vam expressar, i la Unió Europea ja ha emès tres missatges en menys d'una setmana vinculats a les conseqüències d'una declaració d'independència de Catalunya

ACCIÓ. A què esperem President Mas? Convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya. La pregunta ja està formulada, els responsables de les consultes populars la van redactar: "Està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?". I si el poble diu sí, convoqui eleccions per constituir un govern de transició nacional que s'encarregui de preparar el procés de secessió, crear les estructures d'estat necessàries, establir els vincles internacionals,... 

NO PERDRE EL TEMPS. No cal perdre el temps a Madrid, Sr. President! Si li fan una proposta de pacte, recordi que els successius governs espanyols MAI han donat compliment als seus pactes, ni amb els catalans ni amb ningú! Els catalans i les catalanes ja no volem pactes amb els tramposos, volem poder decidir, volem tenir la clau i la caixa, volem ser, anhelem la llibertat, ens la mereixem i de ben segur, la tindrem.

1 comentari:

  1. Contràriament potser sí que podem perdre una mica més de temps... però de ben segur el que no està gens clar és que tinguem una oportunitat en el temps tant clara com aquesta... La sabrem aprofitar? Enhorabona pel blog!

    ResponElimina