dilluns, 24 de setembre del 2012

Barcelona, Municipi per la Independència?


Fa uns mesos el grup independentista de l’Ajuntament vam proposar que Barcelona s’adherís a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aleshores CiU s’hi va negar. Posteriorment Jordi Portabella (ERC) ha proposat un parell de vegades a l’Alcalde Trias presentar a aprovació del Consell Plenari de l’Ajuntament l’adhesió, però en totes les ocasions, la darrera el juliol passat, s’ha trobat amb la oposició frontal de la coalició nacionalista. Una versió municipal de l’«ara no toca», del «sí però no» o del «fer la puta i la Ramoneta».

Ara bé, després de la manifestació històrica de l’11 de setembre, el panorama polític a l’Ajuntament de Barcelona ha canviat, i els líders de CiU i ICV a l’Ajuntament han començat a aportar al seu discurs tics sobiranistes. Ricard Gomà (ICV) insinua que donaria suport a l’adhesió de Barcelona a l’AMI, i l’Alcalde Trias diu, ara, que té la intenció de buscar els suports necessaris entre els diversos grups municipals perquè el consistori s'acabi sumant a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Així doncs sembla que ara sí que serà possible aprovar la proposta de Jordi Portabella (ERC). Sembla que ara sí, després de l’expressió aclaparadora del poble de Catalunya l’11 de setembre, ara sí que toca que Barcelona s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència. Així doncs, esperem que CiU i ICV votin afirmativament a la proposta d’ERC+DCat+RCat.

Espero que la negociació per a l’aprovació del Programa d’Actuació Municipal (PAM), que depèn de l’abstenció del PSC i del vot favorable dels independentistes, no faci canviar de parer a l’Alcalde Trias, traint la voluntat majoritària del catalans i les catalanes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada