dilluns, 2 de juliol del 2012

El cinisme polític del PP

Fa pocs dies apareixia al diari ARA un article posant de manifest l’incompliment de l’Estat espanyol amb Catalunya pel que fa a les inversions en els trens de rodalies.
El febrer de 2009 el Consell de Ministres va aprovar el Pla d’infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015, amb una inversió prevista de 4.000M€; 1000M€ menys del que els experts assenyalaven com a necessari. Aquesta inversió havia de donar cobertura a 80.000 habitants més, augmentar un 60% l’oferta comercial, reduir els temps dels viatges en un 20%, i pràcticament fer desaparèixer els retards (el 99% dels trens tindrien retards inferiors als 3 minuts).
3 anys després, 3.250M€ dels 4000 milions previstos i aprovats pel consell de ministres, no han estat ni licitats, ni adjudicats, i tan sols s’han executat un 6,9% de les reformes previstes.Mentre a Madrid s’han construït més de 80 Km de noves línies, a Barcelona no se n’ha fet cap. Malgrat que els projectes constructius dels nous accessos als aeroports de Barajas i del Prat van sortir publicades al BOE el mateix dia, el 28 de novembre del 2002, els accessos de Madrid a l’aeroport de Barajas (8,8km de túnel) està en funcionament des de 2011, les obres de connexió de Barcelona amb El Prat encara no han començat.Mentre l’any 2011 l’Estat espanyol tan sols va executar un 35,53% de la inversió pressupostada per Catalunya (va ser la comunitat amb menys tant per cent executat de tot l’Estat), a la comunitat d’Aragó es van executar el 120% de les inversions i a la comunitat de Madrid un 111%.
Aquest 2012, els Pressupostos Generals de l’Estat han reduït la previsió d’inversió a rodalies de Barcelona un 84%, rebaixant la partida fins als 8M€, 200.000€ menys que la partida destinada a la Casa Reial.Malgrat aquests incompliments flagrants amb els catalans i les catalanes, el PP continua practicant el seu cinisme polític exigint coherència i unitat d’acció a les administracions catalanes.Crec que cal dir ben alt i clar que la política del PP des de Madrid anul·la qualsevol avenç social i nacional per a Catalunya i per a Barcelona; sovint el que proposen a Madrid i a Catalunya és diametralment oposat. I poso alguns exemples barcelonins:
  1. Pacten una congelació de l’IBI a Barcelona mentre el govern de Mariano Rajoy aprova un increment de l’IBI en un 10% per Reial Decret.
  2. Proposen una targeta de transport públic subvencionada i rebutgen les retallades al servei de transport públic mentre des de Madrid redueixen l’aportació de l’Estat a l’Autoritat del Transport Metropolità en un 30% (passa de 133 a 93M€).
  3. Plantegen ajudes per als infants amb necessitats educatives especials, mentre pacten retallades pressupostàries amb el Govern de la Generalitat i, el que és pitjor, neguen un tracte fiscal just per a Catalunya.
  4. Proposen reorganitzacions del personal municipal en l’àmbit social o l’increment del nombre de Guàrdies Urbans, mentre des de Madrid fan uns pressupostos generals de l’estat que restringeixen la incorporació de nou personal a les administracions.
  5. Defenestren les polítiques de promoció econòmica internacional de Barcelona, pactant una reducció del 28% d’aquesta partida pressupostària, mentre a Madrid fan créixer aquesta partida un 60% respecte el 2011.
  6. Exigeixen al govern municipal més ajuts per a entitats del tercer sector, mentre a Madrid retallen en un 56% les polítiques actives d’ocupació, afectant 112 centres especials de treball i unes 2.500 persones amb discapacitat.
  7. Parlen d’aplicar una austeritat «merkelitzadora» a Barcelona, mentre des de Madrid aproven despeses sumptuoses per a les ambaixades espanyoles: manteniment dels jardins de l’ambaixada a París 460.000€, estudi de l’ampliació de l’ambaixada a Moscou 180.000€, restauració del pati de l’ambaixada espanyola al Vaticà 390.000€, nova residència de l’ambaixador espanyol a Rabat 6.369.000€, noves banderes espanyoles per a les ambaixades 330.880€...
  8. Insten a la Generalitat de Catalunya a fer efectiu el pagament de les subvencions pendents, i no es comprometen amb els 11.000M€ que l’estat deu a Catalunya en forma d’inversions i transferències pendents.
  9. A Barcelona proposen abonaments per a la xarxa de museus, mentre des de Madrid redueixen un 62% el finançament d’institucions culturals (catalanes) d’àmplia projecció (passa de 9,5M€ a 3,6M€).
Prou espoli fiscal, prou espoli social, prou espoli lingüístic. Independència JA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada