diumenge, 25 de març del 2012

Molt soroll per no res, o els eufemismes de CiU

Aquest cap de setmana convergència ha celebrat el seu congrés, en el que presumptament han fet un pas més cap a l’independentisme. I dic presumptament, perquè enlloc de la ponència que han aprovat es parla d’independència, un concepte senzill, planer, inconfusible.
CDC ha fet gala altra vegada dels seus eufemismes, de l’estratègia del «tot i que» han parlat de plena sobirania, caminar cap a l’estat propi, sobiranització, plena discrecionalitat sobre el nostre destí com a nació, plenitud nacional, dret a decidir, sobiranisme, camí a la llibertat, transició nacional, assoliment d'un horitzó de llibertat i d'autogovern, marxar d’un port que altrament ens hauria digerit, actuar amb actitud d’independència...


El President Mas afirmava: «no volem molestar, no volem empipar, volem estructures d’estat. Volem construir la nostra hisenda pròpia».
En un moment en que, segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el 45,4% dels catalans votaria a favor de la independència si demà es celebrés un referèndum (un 2,5% més que el juliol de 2011), el doble dels partidaris del no, que serien un 24,7%, i per tant, sense comptar l'abstenció, el sí aconseguiria un 59,6% de suport dels votants i el no, el 32,4%, no puc admetre que un partit en que el 71% dels delegats assistents al seu congrés es declaren obertament independentistes, es dediqui a marejar la perdiu.


Ja n’hi ha prou de declarar-se defensor de la plena sobirania i pactar amb el PP els pressupostos del país.
Ja n’hi ha prou de voler un horitzó de llibertat i donar la vicepresidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a un amic d’Aznar.
Ja n’hi ha prou de omplir-se la boca de caminar cap a un estat propi i governar del bracet amb aquells que han liquidat el nostre estatut al Tribunal Constitucional,.
Ja n’hi ha prou de parlar de transició nacional, mentre es dóna el control de les polítiques culturals de la Diputació de Barcelona a aquells que reneguen de la nostra llengua i el nostre model educatiu.
«Que no nos embauquen», que diu aquell. Ni CDC és independentista, ni camina cap a l’horitzó nacional de plena llibertat ni res de res! CiU continua ancorada en el peix al cove, i així ens va.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada