divendres, 17 de febrer del 2012

Duran i Lleida, Sánchez-Camacho, Rajoy... homòfobs?

El 2005 l'estat espanyol va ser el tercer país del món, després dels Països Baixos i Bèlgica, a aprovar lleis que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe. Des d'aleshores, unes 3.500 parelles homosexuals contrauen matrimoni cada any en el conjunt de l'estat.

Malgrat el suport majoritari a aquesta llei (el 66% dels espanyols el 2005), el Partit Popular (PP) manté al Tribunal Constitucional un recurs contra la llei que permet contraure matrimoni a les persones del mateix sexe. Van justificar aquest recurs en base a una suposada defensa del matrimoni com a institució recollida en la Constitució Espanyola. No obstant això, aquest recurs va servir per exemplificar una vegada més les postures homòfobes i discriminatòries del PP i el seu escàs compromís amb la igualtat.

"La meva discrepància en el tema del matrimoni homosexual està en el nom", afirma Rajoy. El que el senyor Rajoy no diu, és que de vegades el nom fa la cosa. El Codi Civil espanyol estableix els drets dels contraents, com l'adopció conjunta, l'herència i la pensió. Aquests drets quedarien anul·lats en el moment en què el Tribunal Constitucional fallés a favor de les tesis del PP.

Alicia Sánchez-Camacho, presidenta del PP a Catalunya, afirmava sense embuts fa uns mesos que creu en les unions civils, però no en el matrimoni homosexual, i que, "per descomptat, les parelles LGBT no poden tenir els mateixos efectes civils que lesparelles heterosexuals, com l'adopció". Duran i Lleida ha admès que si el PP proposa derogar el matrimoni homosexual, hi votarà a favor.


Cal seguir exigint la retirada immediata d'aquest vergonyant recurs i que el PP assumeixi d'una vegada per sempre i per sempre que les persones LGTB som persones amb plens drets reconeguts per un estat democràtic. El principi d'igualtat davant la llei, recollit en l'article 14 de la Constitució Espanyola, és el que estableix que tots els éssers humans som iguals davant la llei. És un principi essencial de la democràcia.

El 2010 ERC al govern de Catalunya va impulsar la Llei dels Drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i per a l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, amb l'objectiu de desenvolupar i garantir els drets de les persones LGBT i evitar situacions de discriminació i violència cap al nostre col · lectiu, recollint la demanda històrica del ric teixit associatiu que ha liderat durant més de trenta anys la reivindicació dels nostres drets.

Aquest és el camí, Sr Rajoy, Sr Duran i Lleida, Sra. Camacho, el camí és el de garantir i ampliar drets, cap a la completa igualtat, cap a la llibertat, no el de portar als tribunals allò que no són capaços d'aconseguir a les urnes. Sr Rajoy, retiri el recurs que el PP té interposat contra els nostres drets.

2 comentaris:

  1. Aquest tema és especialment trist en el cas de la senyora Camacho. Que consideri que ella pot ser mare soltera amb ple dret però que, en canvi, dues dones no puguin ser mares d'un nen em sembla tan hipòcrita i vergonyós que trobo que no té nom. Ella diu que un infant necessita un pare i una mare (cosa que ella no compleix) però en realitat el que no vol és un que un nen tingui pares homosexuals. És, simplement, pura homofòbia.

    ResponElimina
  2. El de la senyora Camacho és increible. No té vergonya. Per mi el problema i el que no podem acceptar és que les unions gays no tinguin els mateixos drets civils que les altres.és absurd que un homosexual sol pugui adoptar un nen, però que la seva parella amb qui ha decidit viure per sempre no pugui tenir cap dret ni deure sobre el nen. Si més tard la parella es separa és obvi que tindran molts problemes legals...
    Dit això , crec que el "'moviment" lgtb tindria molts menys problemes si asumís que no cal que la unio de 2 homosexuals es digui matrimoni ( uh això segur que porta polèmica).Per a mi un dofí és un mamífer, no un peix .No penso que per no ser un peix estigui marginat.Per a mi això és una questió purament linguistica.

    ResponElimina