diumenge, 19 de febrer del 2012

Artur Mas enterra el concert econòmic

El dia després d’aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya amb el suport del PP, perpetuant les retallades en els serveis, Artur Mas dinamita la proposta del concert econòmic.

Fa unes setmanes Mas va anunciar que endarreria la negociació del finançament català al 2013, l’any que l’actual finançament s’ha de revisar per llei. El més greu, però, és que abans de començar a negociar amb el govern de l’estat, el president de la Generalitat ha declarat al diari “Le Monde” que renuncia al concert econòmic i que el seu punt de partida per negociar és un espoli fiscal d’entre 6.000 i 9.000 milions d’euros/any, la meitat que l’actual.

Per fer-nos una idea, la proposta de Mas és que l’espoli fiscal sigui l’equivalent a:
  • 1 beca menjador per un any cada 2 segons
  • 1 un metge cada 2 minuts
  • 1 escola bressol cada 2 hores
  • la 6a hora a l’escola pública cada 2 dies
  • la prestació d’atur per a tots els aturats de Catalunya cada 2 setmanes
  • les retallades en salut cada 2 mesos
  • la construcció del corredor ferroviari mediterrani cada 2 anys
A la mateixa entrevista, Mas afirma que els catalans d’origen espanyol, comunitari o extracomunitari no poden desitjar la independència: "políticament (assolir la independència) és força més complicat, perquè Catalunya té una societat molt mixta, ja que més de la meitat dels ciutadans tenen orígens espanyols o extra espanyols”.

No puc estar més en desacord amb el govern de la Generalitat. Donar suport a les mesures econòmiques del govern de l’estat (com l’apujada de l’IRPF i de l’IBI, o la reforma laboral), aprovar pressupostos amb el PP que limiten la despesa (retallades) sense incrementar els ingressos (nous impostos), renunciar al concert econòmic perpetuant l’espoli fiscal, i menystenir el creixent sentiment independentista dels catalans i catalanes (hagin nascut on hagin nascut), tenint en compte que els darrers sondejos situen en el 60% el suport a la independència en un referèndum oficial, és un despropòsit i va clarament en contra dels interessos de Catalunya.

2 comentaris:

  1. Per cert, qui és el personatge que a la foto s'està al costat de la Presidenta de la Generalitat?

    ResponElimina
  2. Realment tens raó CiU s'omple la boca de Catalunya i només defensa o els seus propis interessos o els de Madrid! I si la independència és molt possible, en som molts!

    ResponElimina