dilluns, 11 de gener del 2016

Encerts i audàcia

Finalment el Parlament de Catalunya ha encarregat a en Carles Puigdemont construir la República Catalana. Un encàrrec que el Parlament va rebre el 27S de part de 2.000.000 de catalans i catalanes. El nou govern de la Generalitat de Catalunya ens ha de dur a assolir la plena sobirania, a constituir una República Catalana lliure, justa, fraternal, que garanteixi la igualtat de tots i cadascun dels seus ciutadans
Serà un camí ple d'entrebancs, i de ben segur hi haurà joc brut per part d'altres. Però quan tot sembli massa difícil, quan sembli impossible, el president, els consellers i conselleres, tot el govern en ple podrà mirar enrere, i allí serem tots, els 2.000.000 de catalans i catalanes, de diversos orígens, credos, ideologies. I cada cop serem més.  Hi serem per empènyer, per acompanyar, per arremangar-nos, per protegir els nostres legítims representants. Hi serem per plantar cara als qui pretenguin posar pals a les rodes, hi serem per anar sumant persones a aquest projecte col·lectiu.
El proper govern de la Generalitat serà el responsable d'assolir amb èxti el nostre objectiu col·lectiu, però no ho faran sols. Tots som govern, tots en som responsables, i cap de nosaltres defallirà.
Haurem de teixir noves complicitats, sobretot amb aquells que ens son més propers però que encara no els ha caigut la bena dels ulls. Parlo per exemple dels companys i companyes de Catalunya Sí Que Es Pot i de Barcelona en Comú. Aquells que encara tenen alguna confiança en que un govern de l'estat espanyol convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya els queda un recorregut breu fins a constatar que això sí que és una quimera.
Al President, futurs consellers i conselleres, i a tot el govern de la Generalitat us desitjo molts encerts, i sobretot audàcia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada